Objednávka

Nákupy OnaDnes - získejte 20% slevu s kódem ONADNES24

Květnové knižní novinky 2024

Květnové knižní novinky 2024

29.4.2024 | Redakce Palmknihy
Blíží se první máj a to znamená, že pro vám máme květnové knižní novinky, které rozhodně stojí za pozornost. I tento měsíc se můžete těšit na zajímavé tituly z nejrůznějších literárních žánrů. Od dobrodružných cest do vzdálených světů až po srdceryvné romance, květnové knižní novinky mají pro každého něco. Připravte se na dobrodružství, která vás vtáhnou až do poslední stránky a na příběhy, které rozehřejí vaše srdce.

Jarní romantika

Květen plný lásky nemůže začít jinak než tipy na knihy prodchnuté romantikou. Na konci měsíce vychází novinka oblíbené Julie Caplin Vila v Itálii. Autorka přijede také na Svět knihy, takže ji můžete poznat osobně a nechat si podepsat některou (nebo třeba všechny) z jejích knih včetně těch, které píše pod svým skutečným jménem Jules Wake (v dubnu vyšly Trable s láskou).

Pokud hledáte nové autory a autorky, nesmí vám uniknou Susannah Nix se sérií Láska je věda, jejíž první díl Algoritmus srdce vychází také ke konci května. Kniha slibuje hlavní hrdinku s pro ženu poněkud netradičním povoláním, což bude spojovat celou sérii spadající do tzv. STEM romance (hrdinové z oblasti vědy, technologie a matematiky). Tato nová knižní série bude rozhodně ideální pro čtenářky Ali Hazelwood a Helen Hoang. Pokud vás příběh pohltí, už na podzim se můžete těšit na další knihu.

Posledním láskyplným tipem je další kniha bestsellerové Mariany Zapaty Stačí si počkat. Jak asi pro hrdinku dopadne opatrovnictví dvou synovců a podaří se jí vyhýbat se mrzoutskému sousedovi, který začne trénovat baseballový tým jejího synovce?

 

Nové krimi knihy

Nebojte, ani v květnu nechybí novinky, v nichž můžete objasňovat záhady a vyšetřovat vraždy. Jednou z nejočekávanějších knih je bezesporu Noční dům Joa Nesbøho. Tentokrát se oblíbený norský autor pustil do jiného žánru, než na jaký jsme u něj zvyklí. Zjistěte sami, jestli se mu to povedlo. O jeho knižní novince jsme vás informovali již v tomto článku.

Dalším oblíbeným autorem, na jehož novinku, se můžete v květnu těšit, je Tim Weaver. Již třináctý případ Davida Rakera nese název Poslední sbohem. Anotace slibuje dvě záhadná zmizení, čtyřicet let staré otázky a pořádnou porci napětí.

Další případ čeká i policejního psychologa Sebastiana BergmanaTíze vinny. Vyšetřování se stane osobním a pracovní i soukromý život se nebezpečně propletou.

V květnu se také dočkáte tištěné verze Vražedné naděje od Wendy Dranfield, která je u nás již ale dostupná jako e-kniha.

 

Novinky z fantasy světa

Pokud jste stejně jako my propadli kouzlu psaní R. F. Kuang, budete nadšení, že se v květnu dočkáme závěrečného dílu epické fantasy trilogie Maková válka, tentokrát s názvem Spalující bůh. Stejně jako u autorčiných předchozích knih se překladu ujala výborná Daniela Orlando.

V žánru young adult fantasy bývá sázkou na jistotu Humbooktip, v květnu toto označení nese Havraní spolek. Jaké to je vyrůstat v rodině jasnovidců a vědět, že váš první polibek přinese tomu druhému smrt? To můžete zjistit v prvním díle tetralogie plné akce i tajemna.

 

Knižní novinky pro náročné čtenáře

Na začátku měsíce se uzavře jedna z nejlepších francouzských sérií posledních let Život Vernona Subutexe. Postavy Virginie Despentes z periferie pařížské společnosti mají hloubku a výborně vykreslenou psychiku. Český překlad prvního dílu byl součástí širší nominace na překladovou knihu roku Magnesia Litera.

Také italská literatura skrývá řadu zajímavých autorů, nakladatelství Argo v květnu představí nový objev, historika Mattea Melchiorreo a jeho knihu Vévoda. Gotická atmosféra, horská vesnice, posedlost mocí i osobní svoboda, to vše najdete v příběhu, který byť zasazený do současnosti, nepostrádá nadčasovost.

V květnu se také dočkáme opětovného vydání historické trilogie Jóna Kalmana Stefánssona Ráj a peklo / Smutek andělů / Lidské srdce. Nebo novinky Paola Giordana Tasmánie.

 

Další květnové novinky, na které čtenáři čekají

Skvělých knih v květnu vyjde opravdu mnoho, zmíníme ještě alespoň nový titul Markéty Lukáškové Odvaha, Biják Jak se dělá velkofilm Toma Hankse nebo Opravdové zločiny 3 Lucie Bechynkové.

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat