Objednávka

Tahle kniha vám možná zachrání život

Tahle kniha vám možná zachrání život
E-kniha

87 % (57 Hodnocení)

Tahle kniha vám možná zachrání život

87 % (57 Hodnocení)

E-kniha - epub, mobi

rok vydání 2022

Ihned ke stažení

Podrobnosti

O knize

Všichni chceme být zdravější, silnější a dožít se co nejvyššího věku, ale které metody opravdu fungují? Zapomeňte na divoké módní diety a fitness programy celebrit. Vědecký publicista Graham Lawton, který sám sebe označuje za obtloustlého líného flákače a živoucí důkaz toho, že člověk nemusí být posedlý cvičením, aby...
Všichni chceme být zdravější, silnější a dožít se co nejvyššího věku, ale které metody opravdu fungují? Zapomeňte na divoké módní diety a fitness programy celebrit. Vědecký publicista Graham Lawton, který sám sebe označuje za obtloustlého líného flákače a živoucí důkaz toho, že člověk nemusí být posedlý cvičením, aby byl rozumně zdravý a...
Všichni chceme být zdravější, silnější a dožít se co nejvyššího věku, ale které metody opravdu fungují? Zapomeňte na divoké módní diety a fitness programy celebrit. Vědecký publicista Graham Lawton, který sám sebe označuje za obtloustlého líného flákače a živoucí důkaz toho, že člověk nemusí být posedlý cvičením, aby byl rozumně zdravý a v kondici, přináší nový pohled na zdraví, výživu a životní styl. Odděluje fakta od výmyslů a kriticky se vypořádává s množstvím matoucích informací a senzacechtivých mediálních titulků. Na základě nejnovějších vědeckých poznatků odhaluje pravdu o dietách, stravování, drogách, deseti tisících kroků denně, slanině, počítání kalorií, kávě, mléčných výrobcích, spánku, vláknině, kocovině, soli, cukru, kardiu, opalovacích krémech, vitaminech a mnohém dalším. Tahle kniha je plná nejnovějších výzkumů, převratných poznatků a užitečných rad a díky tomu vám možná opravdu zachrání život. „Vědecký novinář, patří mezi kmenové autory a komentátory časopisu New Scientist. Je autorem knih The Origin of (Almost) Everything (Původ (téměř) všeho, 2016) a This Book Could Save Your Life (Tahle kniha vám možná zachrání život, 2020). Vystudoval biochemii a vědeckou komunikaci na Královské univerzitě v Londýně. Za svoji publikační činnost získal několik ocenění. Žije v Londýně.“ Petr Koubský, redaktor Deníku N

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

87%

(57 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

7.8.2023

4

Už ten kontrast mezi bombastickým názvem knihy a jednoduchou obálkou v jedovatě zelené barvě dává tušit, že se nejedná o obvyklý marketingový produkt z daného oboru. Nejsem biochemik ani lékař, ale troufám si říct, že už po pár prvních stranách četby je jasné, že autor ví, o čem píše, vychází z maxima informací k tématu dostupných a navíc z věrohodných a dohledatelných zdrojů. Své názory nikomu...
Už ten kontrast mezi bombastickým názvem knihy a jednoduchou obálkou v jedovatě zelené barvě dává tušit, že se nejedná o obvyklý marketingový produkt z daného oboru....
Už ten kontrast mezi bombastickým názvem knihy a jednoduchou obálkou v jedovatě zelené barvě dává tušit, že se nejedná o obvyklý marketingový produkt z daného oboru. Nejsem biochemik ani lékař, ale troufám si říct, že už po pár prvních stranách četby je jasné, že autor ví, o čem píše, vychází z maxima informací k tématu dostupných a navíc z věrohodných a dohledatelných zdrojů. Své názory nikomu nevnucuje, čtenáři předkládá fakta, k nimž občas dodá komentář či doporučení. Nezřídka nadšení čtenáře sám zchladí dodatkem, že daná problematika ještě zdaleka není plně objasněna a že je třeba brát i stávající poznatky s rezervou. Na druhé straně tam, kde něco považuje za jednoznačně platné, se to jako takové nebojí označit. Za mě výborná kniha, jen dodatečně lituji, že jsem při čtení neměl k dispozici poznámkový blok a nedělal si výpisky. U takové knihy to lze jen doporučit.
Číst více Číst více
29.4.2023

2

Autor si připravil důvěru čtenáře už v úvodu knihy. Nejprve mistrně očernil ty ostatní, trochu zamáchal procenty a statistikami a vzbudil dojem, že konečně někdo tu skutečnou vědeckou pravdu sepsal pro záchranu životů. Jenomže tak to není. Kniha úplně nové poznatky nepřináší, jen je napsaná "chytře". A na čtenáře to zabralo. Každá kapitola začíná názvem Pravda... o mléku, ... o masu,...o super...
Autor si připravil důvěru čtenáře už v úvodu knihy. Nejprve mistrně očernil ty ostatní, trochu zamáchal procenty a statistikami a vzbudil dojem, že konečně někdo tu...
Autor si připravil důvěru čtenáře už v úvodu knihy. Nejprve mistrně očernil ty ostatní, trochu zamáchal procenty a statistikami a vzbudil dojem, že konečně někdo tu skutečnou vědeckou pravdu sepsal pro záchranu životů. Jenomže tak to není. Kniha úplně nové poznatky nepřináší, jen je napsaná "chytře". A na čtenáře to zabralo. Každá kapitola začíná názvem Pravda... o mléku, ... o masu,...o super potravinách atd. Mnohde se musíme prokousávat od poznatku A oklikou přes experimenty, abychom se dostali opět k A, například, že středomořská kuchyně je opravdu zdravá. Ano čte se to snadno. Ale ne, není to seriózní.. Autor sám píše, že pozná okamžitě senzacechtivý titulek a název knihy zní jak? Doporučuji spíše jen pro inspiraci ale opravdu hodně přesívat. Protože výroky typu "cukr v ovoci není o nic zdravější než ten rafinovaný", opravdu uráží znalosti těch, kteří těmi gaučovými lenochy jako on nejsou...
Číst více Číst více

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat