Objednávka

Hostina smutku

Hostina smutku
E-kniha

84 % (13 Hodnocení)

Hostina smutku

84 % (13 Hodnocení)

E-kniha - pdf, epub, mobi

rok vydání 2018

Omlouváme se, prodej již byl ukončen. Podívejte se níže na dostupné varianty nebo přejděte na celou naší nabídku.

Podrobnosti

  • Nakladatel
  • Kategorie
  • Formát
    • pdf, epub, mobi
  • Věkový limit
    • 0
  • Jazyk
    • čeština
  • Počet stránek
    • 456
  • Délka ukázky
    • 15 %
  • ISBN epub
    • 978-80-759-7088-6
  • ISBN pdf
    • 978-80-759-7087-9

O knize

Jako otrok, který bude brzy prodán v Římě, má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: jídlo. Když proslulý gurmán Marcus Gavius Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius jej přesvědčí, že tím pravým je právě on. Text je založený na skutečném životě římského patricije...
Jako otrok, který bude brzy prodán v Římě, má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: jídlo. Když proslulý gurmán Marcus Gavius Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius jej přesvědčí, že tím pravým je právě on. Text je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, o...
Jako otrok, který bude brzy prodán v Římě, má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: jídlo. Když proslulý gurmán Marcus Gavius Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius jej přesvědčí, že tím pravým je právě on. Text je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, o němž se předpokládá, že vytvořil nejstarší kuchařskou knihu na světě s názvem O umění kuchařském. Román samotný nabízí spoustu přísad jako jsou intriky, prostopášnost, vraždy, otravy i vylíčení slavných osobností a chodu domácnosti Caesara. Kniha obsahuje i vybrané recepty z nejstarší kuchařské knihy, které jsou upraveny tak, aby šly připravit z dnes dostupných surovin.

Hodnocení z největšího nezávislého čtenářského portálu

Ve spolupráci s Databazeknih.cz

84%

(13 Hodnocení)

Online knihkupectví Palmknihy vám jako jediný e-shop přináší nezávislé čtenářské recenze a hodnocení oblíbeného portálu Databazeknih.cz 

Populární hodnocení

8.1.2019

22

Mne se tato kniha (ctena v ramci ctenarske vyzvy 2018 - Kniha o jidle) velice libila. Moji "stari znami" (z Knih Roberta Gravese a Jarmily Loukotkove Tiberius, Livia, Claudius a jini) jsou stale temi, kteri tu tahaji za nitky, ale tentokrat nejsou hrdiny hlavnimi. Cely pribeh tentokrat vypravi prosty otrok Thrasius, ktery se brzy diky svemu kucharskemu umeni stane nepostradatelnym pro sveho pana -...
Mne se tato kniha (ctena v ramci ctenarske vyzvy 2018 - Kniha o jidle) velice libila. Moji "stari znami" (z Knih Roberta Gravese a Jarmily Loukotkove Tiberius, Livia...
Mne se tato kniha (ctena v ramci ctenarske vyzvy 2018 - Kniha o jidle) velice libila. Moji "stari znami" (z Knih Roberta Gravese a Jarmily Loukotkove Tiberius, Livia, Claudius a jini) jsou stale temi, kteri tu tahaji za nitky, ale tentokrat nejsou hrdiny hlavnimi. Cely pribeh tentokrat vypravi prosty otrok Thrasius, ktery se brzy diky svemu kucharskemu umeni stane nepostradatelnym pro sveho pana - velkeho gurmana. Do vyzvy se kniha hodila dokonale, v knize se neustale vari (az jsem po nocich, kdy jsem knihu cetla, dostavala velky hlad), jidlo je nastrojem pro ziskani prizne (nebo dokonce moznosti jak ziskat vysneny titul Ceasarova gastronomickeho poradce), vysnene svobody nebo mozneho zatraceni. Souhlasim s tim, ze Ja Claudius od Gravese to neni, ale i tak je na prvotinu kniha velice dobra. Vahala jsem mezi 4 a 5 hvezdickami - nakonec davam 5 - hrdinove mi prirostli k srdci, pribeh byl napsan svizne ... a priznavam se, ze chci knize trochu zvednout zatim spatna % - podle me si zaslouzi vic. Ps. Neda mi to nevyjadrit se k predchozimu komentari EDIT toto vyjádření mazu - zmiňovaný komentář byl odstranen
Číst více Číst více
6.7.2018

6

M.G.Apicius byl nesmírně bohatý římský patricij, milovník luxusu a gurmán, o kterém nevíme prakticky nic. Dochovalo se jen několik zmínek a historek v knihách Senecy, Tacita, Plinia a dalších autorů a dále množství receptů, které byly napsány o několik století později a byly označené jako Apiciovy. Jeho příběh, plný krásy, bohatství, bolesti, smutku, šílenství a receptů, mě opravdu hodně překvapil....
M.G.Apicius byl nesmírně bohatý římský patricij, milovník luxusu a gurmán, o kterém nevíme prakticky nic. Dochovalo se jen několik zmínek a historek v knihách Senecy...
M.G.Apicius byl nesmírně bohatý římský patricij, milovník luxusu a gurmán, o kterém nevíme prakticky nic. Dochovalo se jen několik zmínek a historek v knihách Senecy, Tacita, Plinia a dalších autorů a dále množství receptů, které byly napsány o několik století později a byly označené jako Apiciovy. Jeho příběh, plný krásy, bohatství, bolesti, smutku, šílenství a receptů, mě opravdu hodně překvapil. Autorka je nejen výborná vypravěčka, ale i kulinářský nadšenec s láskou k římským dějinám. Autentickou atmosféru navozuje spousta historických událostí a klepů z doby panování Augusta a Tiberia. "Nacpi plchy nádivkou z vepřového masa a také masem z plcha stlučeného s pepřem, piniovými oříšky, silphiem a rybí omáčkou. Zašij je a dej je do pece nebo je uvař v zakrytém hrnci."
Číst více Číst více

Více od autora:

Crystal King

Verze vašeho prohlížeče je zastaralá!

a může vykazovat chyby v průběhu nákupu či v samotném zobrazení.
Pro nerušený nákup aktualizujte váš prohlížeč na nejnovější verzi nebo zvolte jiný prohlížeč.

Otevřít v Microsoft Edge Přesto pokračovat