Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G

Jaroslav Vašák
69 Kč
Jak se vařívalo dříve a jak dnes, 1. díl: A–G
Nakladatelství
Díl
1.
Jazyk
Český
ISBN
978-80-748-2186-8
Rok vydání
2015
Počet stran
260
Formáty a ukázky

o knize

Všichni vědí, co je oukrop, šnitlík, prdelačka, babské ucho, vejmrda či cmunda. Máme možná pocit, že nás žádné tradiční jídlo nemůže překvapit. Ale co třeba žufeň, pupičky, podpoušťka, manzelbaba nebo gerštl? Používáte často tráj, ošlejch či demuť ? Myslíte, že ne? Nedáte si čas od času certle či diblíky? A co o Vánocích? Pečete z putrového těsta?

Kniha Jak se vařívalo kdysi a jak dnes vás uvede do kuchyní našich babiček i jejich babiček, a někdy až do 16. století. Ale hlavně vám ukáže, jak se různé recepty proměňovaly v běhu času, protože pro každý tradiční pokrm najdete recept nejenom z dob dávno i nedávno minulých, ale zároveň i popis, jak jej připravit dnes.

Kniha je doplněna o slovníček historických kulinářských výrazů a čtenář se seznámí i s nejznámějšími kuchařkami a kuchaři.

hodnocení a komentáře

Ohodnoťte aspoň
jednou hvězdičkou
800

další knihy ze série

doporučujeme pro vás

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. SOUHLASÍM
Zobrazit detaily